Oldalak

2014. január 9., csütörtök

Award #17



Köszönöm szépen a díjat Boo Rambó-nak. Hálás vagyok, hogy én is eszedbe jutottam többek között, és érdemesnek tartottad a blogom.
                                                                                                          xoxo    Zsoo



Szabályok:
1. Írj magadról 11 dolgot!
2. Válaszolj 11 kérdésre!
3. Tegyél fel 11 kérdést!
4. Küld tovább 11 embernek!

11 dolog rólam:
1. Mint tudjátok, most jöttem vissza a síelésből, szóval következzék az élménybeszámoló.
2. Össz-vissz kétszer estem önszántamból a 4 nap alatt, amúgy pedig négyszer.
3. Az első úgy sikerült, hogy volt egy srác, akivel nagyon jóban lettem, és jól síelt, de nem tudott csákányos felvonózni, így vele mentem, hogy ne essen el. De engem is rántott magával, így ketten kiestünk, és hát...eléggé összegabalyodtunk, ráadásul a kesztyűm is elrepült a francba. Aztán másodszorra szintén miatta estem el, mikor megálltam az 55%-os lejtésű fekete pályán (ami a legnehezebb), Ő pedig hason csúszva, fejjel lefelé csúszott lefele, ugyanis elesett, és kirúgta alólam a lábat, így barátnőmre estem, aki mellett megálltam, mivel Ő is szintén elhasalt. Emellett még az egyik lány, aki szintén velünk jött, levette a lécét, és fenéken csúszva ment le a pályán, így mindenki nevetett mind a felvonónál, mind a hüttében. Szóval erre a pályára sem jöttünk fel többször...ennél sokkal durvábbakra mentünk.
4. Az első önszántamból történő, igazi esésem utolsó nap volt, mikor egy másik csapathoz csapódtam, akik felvittek egy nagyon durva pályára, de már régóta szemeztem vele. Szinte függőelegesen mentünk le, mint azon az 55%-oson. Láttam, hogy egy domb van a lejtő után, így golyóba kellett volna mennem, hogy legyen elég lendületem feljutni rá. Úgy voltam vele, hogy követem szintén ezt a srácok, aki miatt már estem, és ahonnan Ő begyorsít, onnan én is. Ezzel nem lett volna baj, de én nem szeretek ilyen gyorsan síelni, inkább kicsiket szlalomozok elegánsan, ez az ennyire sebesség nem az én stílusom, bár amúgy sem megyek lassan. Szóval elkezdtem kicsiket szlalomozni, hogy lassuljak, viszont megdobott egy bucka, amit nem láttam előre, így bedőltem, hogy ellent tartsak. Sikerült is volna, de olyan nagy volt a lejtő, hogy ahogy bedőltem, lefeküdtem a hóra, a lendület pedig vitt tovább, így megpördültem a földön fekve. Szóval nem volt vészes esés, csupán kívülről csúnyán nézett ki. Viszont a lécem beragadt, és nem csatolt le, így kicsit megrántotta a bokám.
5. Ebből következik az utolsó, negyedik esésem. Próbáltam kímélni a jobb bokám, mivel kicsit sajgott, így az egyik kanyarnál szinte vízszintes szakaszon, ki akartam kerülni egy leesett ágat az erdőben, és simán összeakadt a két lécem, és mivel fájt a bokám nem tudtam korrigálni, így egyszerűen oldalra dőltem. Szóval ez sem volt nagy valami. Voltak ennél csúnyább esések is a társaságunkba. Még én estem a legkevesebbszer. Hahaha.
6. Aztán egy ismeretlen pályán mentünk akkor először azon, és tele volt buckával, én pedig síelés közben kezdtem orrot fújni, hisz csináltam már ilyet, telefonáltam is már közbe. Csak barátnőm bevágott elém, mert még nem síelt valami jól, így nem tudott megállni, én pedig ahogy oldalra kényszerültem kanyarodni rámentem egy ugratóra, és egyből oldalt érkeztem le, fékezésbe, így a zsepi repült a kezemből egy ismeretlen kabátjára. Nagyon sokat nevettünk rajta.
7. Talán harmadik nap ültünk a fönti Hüttébe, és sült-krumplit ebédeltünk. Jött a társaság még egy tagja, aki lassabban jött, így nem vártuk meg, és Ő s kért egy adagot. Ugye Ausztriában németül beszélnek (bár mi mindenhogy mondtuk; magyarul, angolul, németül, oroszul, én még szlovákul is, mivel németül semmit nem tudok), és a "mit" az a"-val, -vel". És ez a srác, mondta, hogy "one pomes" (félig angolul, félig németül az "egy sült-krumpli). A hölgy meg visszakérdezett, hogy "mit?", vagyis mivel kéri. A srác meg újra rávágta, hogy "pomes". S ezt eljátszották párszor, míg rájöttünk, hogy azt kérdezi, mivel kéri a sült-krumpliját. Hahaha, haláli volt.
8. Minden este billiárdoztunk, léghokey-ztunk, csocsóztunk és kártyáztunk.  
9. Utolsó este kimentünk páran titokban esti szánkózásra, a szálláshelyen kértünk négy szánkót, és kimentünk nyolcan. Természetesen vittünk "melegítőt" is. Életemben nem ittam még olyan finom pálinkát, mint amivel akkor kínált haverom. Nagyon vicces volt hógolyóztunk, fürdettük egymást, gyorsasági versenyt rendeztünk szánkóval, amit én és barátnőm nyertünk.
10. Szóval remekül szórakoztunk.
11. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy így elhanyagoltam kicsit a blogot, de remélem, nem haragszotok rám nagyon.

Válaszaim:
1. Van életcélod? Ha igen mi?
Szeretnék sikeres lenni az élet minden terén, és London-ban élni.
2.  Volt már olyan, hogy fájt a hasad annyira nevettél?
Persze most is volt ilyen a síelésen, pont a szánkózásnál utolsó este...többek között.
3. Milyen történetek nem tetszenek?
Amiknek a fogalmazása eléggé el van hanyagolva. Az olyanokat nem szeretem.
4. Milyen történetek tetszenek?
Amikben az írónő igényes fogalmaz, egyensúlyban van a párbeszéd, és a "gondolatfuttatás", és persze a hasonlatokat is nagyon szeretem, ha jók, és nem erőltettetek.
5. A fiúxlány, vagy a fiúxfiú/lányxlány  történetek jönnek be jobban?
Inkább csak a fiúxfiú. Lányxlányt még soha nem olvastam, de valahogy nem is nagyon hajt a vágy.
6.  Szereted a Rock-ot?
Csak egy bizonyos határig.
7. Keringőztél már valaha?
Igen, hahaha. Szinte minden évben a bálon. Mondhatni van kéty állandó partnerem, aki ahogy meglátnak ott, letámadnak, és már húznak is táncolni. Én sem vagyok egy nagy profi, de Ők folyton a lábamra lépnek. Látszik, hogy ikrek. Hahaha.
8.  Szereted a meséket?:3 Ha igen, mi a kedvenced?:3
Persze. Imádom a Pén Pétert, a Scooby-Doo-t, és Garfield-ot.
9. Mit szeretsz az írásban?
Azt, hogy ki tudom fejezni magam, és úgy alakítom a történetet, ahogy kedvem tartja.
10. Kedvenc dal?
Jelen pillanatban talán a Ed Sheeran - I see fire.
11. Miért az a blogger neved ami?
Ez mókás, de azért lett ilyen titokzatos, én nem a teljes nevem, mivel volt egy rosszindulatú (ex)legjobb barátnőm, aki ha megtudja, biztosan tönkretenné az életem. De már nem bánom, hogy ez lett a nevem, ugyanis a védjegyemmé vált.  

Kérdéseim:
1. Milyen szakra (szeretnél majd) járni/jársz az egyetemen?
2. Külföldön tervezel dolgozni? Hol?
3. Miért? Miért nem?
4. Milyen nyelveken beszélsz?
5. Van/tervezel nyelvvizsgát? Milyen fokú(t)? Ha több nyelvet tanulsz, melyikből?
6. Kedvenc sport?
7. Milyen volt a szilvesztered?
8. Van valamilyen fóbiád?
9. Sztereotípiás vagy?
10. Miért kezdtél el írni pont ebben a témában?
11. Tervezel komolyabban foglalkozni az írással?

Küldöm:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Music Note 4